Potpuna terapija i sveobuhvatno liječenje

Potpuna terapija

Obvezno se podvrgnite potpunoj terapiji liječenja gljivične infekcije, drugim riječima liječenje je potrebno provoditi sve do potpunog uklanjanja gljivica! Nije se dobro oslanjati samo na nestajanje simptoma (npr.u slučaju gljivičnih oboljenja kože svrbež može proći već nekoliko dana nakon početka terapije) jer nestajanje simptoma ne znači da ste pobijedili gljivice.

Kako bi spriječio recidiv infekcije kože, liječenje otopinom i/ili kremom Exoderil® potrebno je provoditi još najmanje 2 tjedna nakon nestanka kliničkih simptoma.
U slučaju infekcije noktiju liječenje otopinom Exoderil® može trajati do 6 mjeseci, a to ovisi o dobi osobe, o veličini zahvaćene površine nokta gljivicama i o ostalom.
U slučaju gljivične infekcije noktiju glavnim kriterijem učinkovitosti liječenja smatra se izrastanje zdrave nokatne ploče.

Koliko je vremena potrebno da izraste nokatna ploča?

Vrijeme koje je potrebno da izraste zdravi nokat ovisi o dobi pacijenta, o tome kolika je površina nokatne ploče, u kojoj mjeri je ona zahvaćena oboljenjem te o broju inficiranih noktiju na rukama ili nogama.
Što je osoba starija, to je duže vremena potrebno kako bi izrastao zdravi nokat.

Najviše je vremena potrebno da izraste nokat na palcu stopala. Kod pacijenata u dobi od 60 godina i više ovaj proces traje oko 18 mjeseci.

Vrijeme potrebno za izrastanje zdravog nokta

Sveobuhvatno liječenje

Sveobuhvatno liječenje uključuje zajedničku primjenu otopine i kreme Exoderil®:
Kod mikoze (gljivične infekcije) stopala u 40-50% slučajeva zaraza se širi s kože i na nokatne ploče. Kako biste pobijedili gljivičnu infekciju, potrebno je što ranije započeti terapiju, primjenjujući sveobuhvatno liječenje gljivične infekcije nokatne ploče i kože stopala, kremom i otopinom Exoderil®:
Terapija gljivične infekcije noktiju otopinom Exoderil® može trajati do 6 mjeseci, koliko je potrebno da dođe do izlječenja (ovisno o dubini zahvaćenosti, veličini inficirane površine nokatne ploče i dobi).
Izrasli dio nokatne ploče mora se rezati kako bi otopina Exoderil® mogla prodrijeti duboko u nokat i boriti se s infekcijom.
Za izlječenje gljivične infekcije okolne kože, koje se javlja zajedno s infekcijom noktiju, potrebno je primjenjivati kremu Exoderil® tijekom 2-4 tjedna.
Kako bi se spriječio recidiv, liječenje je potrebno provoditi još najmanje 2 tjedna nakon nestanka kliničkih simptoma (svrbeža, crvenila i upale na koži, odnosno do izrastanja novog zdravog nokta).

NAPOMENA: Prije upotrebe pažljivo pročitati uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.