O Exoderil® otopini

Duboko prodire i ubija gljivice.

Exoderil® je lijek za liječenje gljivičnih infekcija, a dostupan je u dva oblika – u obliku otopine od 10 ml i kreme u tubi od 15 g.
Dostupnost dva oblika lijeka Exoderil® omogućava širu uporabu ovog lijeka te se, ovisno o veličini i lokalizaciji gljivičnih oboljenja, prednost može dati otopini ili kremi.
Za liječenje gljivične infekcije noktiju prednost se daje otopini Exoderil®.

Otopina Exoderil® indicirana je za:
liječenje gljivične infekcije stopala ( kože stopala i noktiju), u trajanju do 6 mjeseci
Važno: U cilju sprječavanja recidiva terapiju je potrebno provoditi još najmanje 2 tjedna nakon nestanka kliničkih simptoma, a najbolje do izrastanja novog nokta.

Zahvaljujući svojem tekućem obliku otopina Exoderil®, prilikom primjene na slobodnu ivicu nokta, prodire duboko u strukturu noktiju sve do žarišta zaraze te ubija gljivice.

Prednosti otopine Exoderil® u liječenju gljivičnih infekcija noktiju u usporedbi s drugim dostupnim antifungalnim sredstvima za lokalnu upotrebu:

  1. Otopina Exoderil® prodire duboko u nokatnu ploču te postiže visoku koncentraciju neposredno u području nakupljanja gljivica.
  2. Zahvaljujući svom fungicidnom učinku Exoderil® otopina ubija gljivice i njihove spore u samom žarištu infekcije.
NAPOMENA: Prije upotrebe pažljivo pročitati uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.